Keresés
  • Angela Kulcsar

Csirkecombfilé spárgával


AIP, Mindenmentes

Sokan túl bonyolultnak gondolják az egészséges étkezést, pedig korántsem az.

Minőségi tápanyagokkal minőségi étkezést érhetünk el, amitől szervezetünk is egyre jobban működik.

Autóinkba nem sajnáljuk a minőségi üzemanyagot, hogy jobban menjen a motor.....mi miért nem vagyunk ilyen tudatosak magunkkal szemben is? Ki fogja vezetni az autót, ha az egészségünk közben tönkremegy?

Szeretném nektek megmutatni, hogy a minőségi táplálkozás nem drága. Lehet, hogy először úgy tűnik, de ha megnézed a kosarad, sok felesleges dolgot összevásárolsz, ami nem szolgálja asz egészségedet.

Mai finomság: Csirkemell spárgával

A csirkehús kellő fehérjét biztosít, a spárga zöld színével nemcsak elvarázsol, de ásványi anyagokban is rendkívül gazdag.

A spárga gazdag növényi rostokban, nagy mennyiségben tartalmaz a bőr sejtjeinek képződésében és a magzat megfelelő fejlődésében kulcsszerepet kapó folsavat, a látást javító, a bőr megújulását, illetve a csontok és fogak egészséges növekedését elősegítő, gyulladásgátló tulajdonságú A-vitamint, valamint a számos jótékony hatással rendelkező, az anyagcserefolyamatokat szabályozó, és stresszoldó B-vitaminokat. Mivel az A-vitamin erős antioxidáns, a spárga fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri, megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Vitaminjai segítenek megkötni a szabad gyököket, ezáltal a spárga a gyulladások és érrendszeri elváltozások mellett, a daganatok megjelenését is gátolhatja. Ezeken kívül ásványi anyagokban, elsősorban káliumban és magnéziumban is bővelkedik.

Fiatalon tart és megtisztít

Antioxidánsai révén a spárga az egyik leghatékonyabb öregedésgátló zöldség. A benne rejlő kálium és magnézium erősíti az izomzatot, és a szívet. Hatékony vízhajtó, ami szintén elősegíti a helyes szívműködést, hiszen a szervezetben felhalmozódó pangó víz keringési zavarokat, valamint magas vérnyomást okozhat. A spárgában található aszparagin −aminosav− támogatást nyújt a szervezetnek abban, hogy a felesleges nátriumtól megszabadulhasson. Kiemelkedően magas glutation −antioxidáns− tartalma felgyorsítja a szervezetben zajló természetes méregtelenítési folyamatokat, ezzel hozzájárul a toxinok kiürüléséhez. Bár még folynak a kutatások, minden jel arra mutat, hogy a spárga fokozza az inzulin termelődését, ezáltal szabályozza a vércukorszintet.

Elkészítése:

Csirkecombfilét kókuszzsíron kissé megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kis fokhagymát. Ha kell vizet pótolunk alá.

Mikor már majdnem készen van, a sepenyőbe egy adag zöldspárgát teszünk és még pár pecig együtt pároljuk.


  • Facebook Social Icon

© 2017 by Angela Kulcsar

Angela Kulcsar