Blog

Egy kis finomság...Áfonya-fagylalt


Végre itt a jó idő, süt a nap és mosolyt csal az arcokra.

Ilyenkor az ember mindig megkíván egy kis jeges finomságot.

A tej, cukor az egészséges életmódnak nem igazán barátai....így egy egészséges változatot gondoltam ki a por alapú egészségtelen fagylaltok helyett.

Bele sem merek gondolni, mit tartalmazhatnak ezek a porok, milyen állományjavítókat, édesítőket és egyáltalán tartalmaznak-e gyümölcsöt némely gyümölcsfagyik?

Ma Áfonyás gyümölcsfagylaltot hoztam nektek. Miért is?

Az áfonya az egyik legkedvesebb gyümölcs számomra, mert rendkívül jó élettani hatásokkal rendelkezik.

Gyönyörű színével is elvarázsolja az embert a bogyós gyümölcsök királynője. Kicsi és hatalmas tápértékkel bír, antioxidáns hatása az összes gyümölcsnél a legnagyobb.

Kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések , a cukorbetegség, az öregedés, a rák, a makula degeneráció és a szürkehályog kialakulásának megelőzéséhez. Képes csökkenteni és megelőzni az Alzheimer-kór hatásait.

Az antioxidánsok egyébként elengedhetetlenek az egészséges életmódhoz, mivel védenek a sejtszerkezetet és a DNS-t károsító szabad gyökökkel szemben. Általában ugyanis a szabad gyökök felelősek a sejtmembrán, a DNS és a szövetek károsodásáért, és végső soron ezek az okozói számos degeneratív betegségnek is.

Az áfonya jótékony hatása tehát elsősorban a rendkívül magas fitonutriens- és antioxidáns-tartalmának köszönhető, ezek közül is az úgynevezett antociánoknak (ezek a pigmentek felelnek az áfonya intenzív kékeslila színéért: minél sötétebb a bogyó, annál magasabb az abban lévő antocián-tartalom).

Tudom nem a legolcsóbb növény, de pár tőke vásárlásával a balkonon vagy a kertedben is termesztheted, így egész évben, akár lefagyasztva is elérhetővé válik.

ÁFONYA-FAGYLALT

Áfonya-fagylalt

Hozzávalók:

- 1 bögre fagyasztott áfonya

- 1 fagyasztott banán

- kis kókusztej

Nagyon egyszerű az elkészítése, csak kiveszed a mélyhűtőből és aprítógépben vagy turmixgépben összedolgozod.

Az édességét a banán adja, így nincs szükségünk külön édesítésre, a kókusz a lágyságát, az áfonya pedig a gyönyörű színét.

Fogyaszd egészséggel, a legjobb egészséges vitaminforrás és a gyerekek is imádni fogják.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon