Blog

Csirkecombfilé spárgával


AIP, Mindenmentes

Sokan túl bonyolultnak gondolják az egészséges étkezést, pedig korántsem az.

Minőségi tápanyagokkal minőségi étkezést érhetünk el, amitől szervezetünk is egyre jobban működik.

Autóinkba nem sajnáljuk a minőségi üzemanyagot, hogy jobban menjen a motor.....mi miért nem vagyunk ilyen tudatosak magunkkal szemben is? Ki fogja vezetni az autót, ha az egészségünk közben tönkremegy?

Szeretném nektek megmutatni, hogy a minőségi táplálkozás nem drága. Lehet, hogy először úgy tűnik, de ha megnézed a kosarad, sok felesleges dolgot összevásárolsz, ami nem szolgálja asz egészségedet.

Mai finomság: Csirkemell spárgával

A csirkehús kellő fehérjét biztosít, a spárga zöld színével nemcsak elvarázsol, de ásványi anyagokban is rendkívül gazdag.

A spárga gazdag növényi rostokban, nagy mennyiségben tartalmaz a bőr sejtjeinek képződésében és a magzat megfelelő fejlődésében kulcsszerepet kapó folsavat, a látást javító, a bőr megújulását, illetve a csontok és fogak egészséges növekedését elősegítő, gyulladásgátló tulajdonságú A-vitamint, valamint a számos jótékony hatással rendelkező, az anyagcserefolyamatokat szabályozó, és stresszoldó B-vitaminokat. Mivel az A-vitamin erős antioxidáns, a spárga fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri, megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez, illetve kezeléséhez. Vitaminjai segítenek megkötni a szabad gyököket, ezáltal a spárga a gyulladások és érrendszeri elváltozások mellett, a daganatok megjelenését is gátolhatja. Ezeken kívül ásványi anyagokban, elsősorban káliumban és magnéziumban is bővelkedik.

Fiatalon tart és megtisztít

Antioxidánsai révén a spárga az egyik leghatékonyabb öregedésgátló zöldség. A benne rejlő kálium és magnézium erősíti az izomzatot, és a szívet. Hatékony vízhajtó, ami szintén elősegíti a helyes szívműködést, hiszen a szervezetben felhalmozódó pangó víz keringési zavarokat, valamint magas vérnyomást okozhat. A spárgában található aszparagin −aminosav− támogatást nyújt a szervezetnek abban, hogy a felesleges nátriumtól megszabadulhasson. Kiemelkedően magas glutation −antioxidáns− tartalma felgyorsítja a szervezetben zajló természetes méregtelenítési folyamatokat, ezzel hozzájárul a toxinok kiürüléséhez. Bár még folynak a kutatások, minden jel arra mutat, hogy a spárga fokozza az inzulin termelődését, ezáltal szabályozza a vércukorszintet.

Elkészítése:

Csirkecombfilét kókuszzsíron kissé megpirítjuk, majd hozzáadunk egy kis fokhagymát. Ha kell vizet pótolunk alá.

Mikor már majdnem készen van, a sepenyőbe egy adag zöldspárgát teszünk és még pár pecig együtt pároljuk.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon