Blog

Élet cukormentesen


Diétám egyik tiltott anyaga a cukor.

Kutatásaim alapján rengeteg betegség a cukor hatására vezethető vissza. Elképesztő, hogy milyen károkat tud okozni a szervezetben, mennyi betegség alapja. Tudjátok mi az érdekes? A rákos sejtekben is glükózt mutatnak ki…..tehát ezzel táplálkoznak. Ha súlyos betegséggel, immunrendszeri zavarrral, idült, krónikus betegséggel küzdesz…..ez az első amit el kell hagyni.

Vegyük sorra a legjelentősebb károsító hatásait:

1. Alkohol képződés

Nem kell ahhoz alkoholistának lenned, hogy tönkre menjen a májad. A cukor erjedése során alkohol képződik, ami legfőképpen a májat és idegeket teszi tönkre. A máj funkciójának romlását nem is gondolnád, de a szemeden veszed észre….ugyanis látás problémák jelentkeznek. Ha ez bőrproblémákkal is társul, minden jel arra mutat, hogy nincs rendeb a májad. Köztudottan a legnagyobb méregtelenítő szervünk, így logikus, ha nem tudja ellátni funkcióját, betegségek uralják el a testet. Sajnos egyre több kicsi gyereknél is jelentkezik májprobléma…..így a szülő felelőssége mivel mérgezi gyermekét.

2. Szívinfarktus

A magas zsírfogyasztás elbújhat a magas cukorfogyasztás mögött, megfigyelték, hogy szívkoszorúér görcsnél mindig magas glükóz szintet mértek. A koleszterin a glükóz molekulákhoz kapcsolódva sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a zsír. Az aki az átlagosnál több cukrot fogyaszt, a szívinfarktus veszélye is megnő.

3. Trombus- képződés Trombózisról akkor keletkeznek, mikor a vérlemezkék összetapadnak. Nagyon veszélyes, hiszen bármikor a szívbe vagy tüdőbe jutva végzteses lehet.

4. Cukorbetegség

Azt tudtad, hog a hasnyálmirigyünk 400 évet kibírna normális működéssel, de 40-50 év alatt elhasználjuk. Az inzulin termelő béta sejtek már nem tudják ellátni a feladatukat, kimerülnek, mindez a finomított cukor miatt. Mig egy cukorrépa cukor tartalma 17 % addig a finomított cukor 97% cukortartalommal bír.

5 Elhízás

A cukor és zsírsejtek imádnak egymáshoz kapcsolódni, ezért is van, ha úgy érzed egy tábla csoki 1 kg. Na de viccet félretéve, ha nem tudsz fogyni, ennek nagyon sokszor bizony a cukor az oka.

6. Hormonális zavarok

Képes teljesen ősszezavarni a hormonrendszert. Ezért is van, hogy a gyermekek egyre korábban érnek, ezért van rengeteg pajzsmirigy- probléma stb. A hormonrendszerünk egész testünk karmestere. Ha nem jó az irányítás, bizony zavarok keletkeznek. A jó hírem az, hogy diétámat követve a hormonrendszer is helyre rakható.

7.Rák

A rettegett betegség tápanyaga a cukor. Minden rákellnes kezelés alapja a sejtek kiéheztetése, amitől elpusztulnak és nem tudnak egészséges sejtekhez kapcsolódni. Ha megvonjuk a cukrot, elgyengülnek és elpusztulnak. Nem kell megijedni, de jó ha időben elvonjuk a cukrot, mielőtt nagyobb baj lenne. A sejetk 7 évente teljesen kicserélődnek, nagyon sokan meggyógyulnak csupán megfelelő táplálkozás segítségével.

8. Emésztőszervi problémák

Nem mindegy milyen üzemanyagot viszünk be a szervezetünbe. Ha minőségi ételeket viszel be, minőségi életed lesz. Tudom olcsónak tűnik bizonyos üzletek termékei, de hidd el hatalmas károkat okoznak benned, amit ott megspórolsz, a dupláját költheted orvosra. A minőségi ( bio) táplálék beszerzése többe kerül, de kevesebb kell belőle….így jobban jössz ki. Ha emésztőszervi problémákkal küzdesz, mint puffadás, székrekedés, gyomorsav…..ez hamarosan a múltté lesz, amint elhagyod a cukrot és az általam összeállított diéta szerint étkezel.

9. Bőrproblémák

Cukor elhagyásávalmsikeresen kezelhető az ekcéma, különböző dermatitisek, pattanások…..így azok a tinédzserek akik ezzel küzdenek, ha csak a bevitt cukor mennyiségét csökkentik, máris javulás érhető el, emelett a hormonrendszer is hatékonyabban működik.

10. Immunrendszeri betegségek, ízületi problémák Ugye nem is gondolnád, hogy a fájós térded egy süti elfogyasztásatól fáj? Pedig bizony oka lehet. A finomított szénhidrát irritációt okoz a szervezetben, úgy ahogy az immunrendszerben is. Minden immunrendszeri megbetegedés alapja a szervezetben lévő gyulladás. A krónikus gyulladás folyamatosan gyengít, irrtál…a szervezet fárad. Ezért is érezheted magad fáradtnak…..nincs ideje feltöltődésre, nyugalmi állapotra.

Fontos ezt tudnunk, ezért diétám alapja az immunrendszer tehermentesítése erősítése.


Featured Posts