Blog

Élet cukormentesen


Diétám egyik tiltott anyaga a cukor.

Kutatásaim alapján rengeteg betegség a cukor hatására vezethető vissza. Elképesztő, hogy milyen károkat tud okozni a szervezetben, mennyi betegség alapja. Tudjátok mi az érdekes? A rákos sejtekben is glükózt mutatnak ki…..tehát ezzel táplálkoznak. Ha súlyos betegséggel, immunrendszeri zavarrral, idült, krónikus betegséggel küzdesz…..ez az első amit el kell hagyni.

Vegyük sorra a legjelentősebb károsító hatásait:

1. Alkohol képződés

Nem kell ahhoz alkoholistának lenned, hogy tönkre menjen a májad. A cukor erjedése során alkohol képződik, ami legfőképpen a májat és idegeket teszi tönkre. A máj funkciójának romlását nem is gondolnád, de a szemeden veszed észre….ugyanis látás problémák jelentkeznek. Ha ez bőrproblémákkal is társul, minden jel arra mutat, hogy nincs rendeb a májad. Köztudottan a legnagyobb méregtelenítő szervünk, így logikus, ha nem tudja ellátni funkcióját, betegségek uralják el a testet. Sajnos egyre több kicsi gyereknél is jelentkezik májprobléma…..így a szülő felelőssége mivel mérgezi gyermekét.

2. Szívinfarktus

A magas zsírfogyasztás elbújhat a magas cukorfogyasztás mögött, megfigyelték, hogy szívkoszorúér görcsnél mindig magas glükóz szintet mértek. A koleszterin a glükóz molekulákhoz kapcsolódva sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint a zsír. Az aki az átlagosnál több cukrot fogyaszt, a szívinfarktus veszélye is megnő.

3. Trombus- képződés Trombózisról akkor keletkeznek, mikor a vérlemezkék összetapadnak. Nagyon veszélyes, hiszen bármikor a szívbe vagy tüdőbe jutva végzteses lehet.

4. Cukorbetegség

Azt tudtad, hog a hasnyálmirigyünk 400 évet kibírna normális működéssel, de 40-50 év alatt elhasználjuk. Az inzulin termelő béta sejtek már nem tudják ellátni a feladatukat, kimerülnek, mindez a finomított cukor miatt. Mig egy cukorrépa cukor tartalma 17 % addig a finomított cukor 97% cukortartalommal bír.

5 Elhízás

A cukor és zsírsejtek imádnak egymáshoz kapcsolódni, ezért is van, ha úgy érzed egy tábla csoki 1 kg. Na de viccet félretéve, ha nem tudsz fogyni, ennek nagyon sokszor bizony a cukor az oka.

6. Hormonális zavarok

Képes teljesen ősszezavarni a hormonrendszert. Ezért is van, hogy a gyermekek egyre korábban érnek, ezért van rengeteg pajzsmirigy- probléma stb. A hormonrendszerünk egész testünk karmestere. Ha nem jó az irányítás, bizony zavarok keletkeznek. A jó hírem az, hogy diétámat követve a hormonrendszer is helyre rakható.

7.Rák

A rettegett betegség tápanyaga a cukor. Minden rákellnes kezelés alapja a sejtek kiéheztetése, amitől elpusztulnak és nem tudnak egészséges sejtekhez kapcsolódni. Ha megvonjuk a cukrot, elgyengülnek és elpusztulnak. Nem kell megijedni, de jó ha időben elvonjuk a cukrot, mielőtt nagyobb baj lenne. A sejetk 7 évente teljesen kicserélődnek, nagyon sokan meggyógyulnak csupán megfelelő táplálkozás segítségével.

8. Emésztőszervi problémák

Nem mindegy milyen üzemanyagot viszünk be a szervezetünbe. Ha minőségi ételeket viszel be, minőségi életed lesz. Tudom olcsónak tűnik bizonyos üzletek termékei, de hidd el hatalmas károkat okoznak benned, amit ott megspórolsz, a dupláját költheted orvosra. A minőségi ( bio) táplálék beszerzése többe kerül, de kevesebb kell belőle….így jobban jössz ki. Ha emésztőszervi problémákkal küzdesz, mint puffadás, székrekedés, gyomorsav…..ez hamarosan a múltté lesz, amint elhagyod a cukrot és az általam összeállított diéta szerint étkezel.

9. Bőrproblémák

Cukor elhagyásávalmsikeresen kezelhető az ekcéma, különböző dermatitisek, pattanások…..így azok a tinédzserek akik ezzel küzdenek, ha csak a bevitt cukor mennyiségét csökkentik, máris javulás érhető el, emelett a hormonrendszer is hatékonyabban működik.

10. Immunrendszeri betegségek, ízületi problémák Ugye nem is gondolnád, hogy a fájós térded egy süti elfogyasztásatól fáj? Pedig bizony oka lehet. A finomított szénhidrát irritációt okoz a szervezetben, úgy ahogy az immunrendszerben is. Minden immunrendszeri megbetegedés alapja a szervezetben lévő gyulladás. A krónikus gyulladás folyamatosan gyengít, irrtál…a szervezet fárad. Ezért is érezheted magad fáradtnak…..nincs ideje feltöltődésre, nyugalmi állapotra.

Fontos ezt tudnunk, ezért diétám alapja az immunrendszer tehermentesítése erősítése.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon