Blog

Kémiai érzékenység - MCS


Talán ismerősek lehetnek ezek a tünetek:

- koncentráció hiánya

- heti többszöri fejfájás

- bizsegés arcon, végtagokon

- ingerlékenység

- álmatlanság

Jobb esetben a beteg elmegy orvoshoz, aki a nyugati orvoslás szerint Xanaxot ír fel, hogy csökkentse a tüneteket.

A beteg igaz nyugodtabb, de a tünetek fokozódnak, most már a depresszió, hangulatzavarok is előkerülnek.

Lehetséges, hogy valami hiányzik?

A beteg panaszkodik, állapota nem javul és sajnálatos módon hipochondriaként könyvelik el, pszichológushoz küldik.

Van néhány orvos, aki szakmailag felkészült erre a diagnózisra:

Multiple Chemical Sensitivities (MCS)

Mi az MCS?

A kémiai érzékenység nem új kifejezés. Már évek óta ott van. A diagnózist az allergiás Theron G. Randolph, M.D. (1906-1995) kutatta.

Dr. Randolph felfedezte, hogy betegei közül sok betegségbe került olyan vegyi anyagokkal szemben, amelyeket az ajánlott dózisban általában biztonságosnak tartottak.

Az 1950-es években Dr. Randolph arra a következtetésre jutott, hogy az emberek nem alkalmazkodtak a mai szintetikus vegyi anyagokhoz. Mivel több kutatás készült a MCS hatásairól, az orvosok azt sugallták, hogy az immunrendszer olyan, mint egy hordó, amely folyamatosan tölt fel vegyszerekkel, amíg túlcsordul és tünetek jelennek meg.

A lehetséges kémiai toxinok a következők:

Formaldehid, amely megtalálható a habszigetelésben, rétegelt lemezben, forgácslemezben és présszekrényben, szövetbevonatokban, új szőnyegben, poliuretán habszivacsból (párnákon, párnákon, matracokban és szőnyegtáblákban), mobilházakban, ragasztókban, szintetikus ruhákban

Olajgőzök: kőolajból, motorolaj klímaberendezés szűrőkből, elektromos konyhai készülékekből, például élelmiszer-feldolgozókból, keverőkből, nyílászárókból.

Polietilén műanyagok: hamis bőr, művirág, zuhanyfüggöny.

Háztartási vegyi anyagok : mint például a ruhákban, molyirtókban, szőnyegtisztító termékekben, festékekben, oldószerekben, folteltávolítókban, légfrissítőknél, ablakmosó vegyületekben

Poliészterek ruházatban, kárpitozásban, drapériában, bútorokhoz és párnák és paplanok töltéséhez.

Peszticid-maradék pamutokon és gyapjúon; Maradványok a megsemmisítőktől.

Epoxi ragasztók műanyagon, elektronikus berendezéseken (televíziók, mikrohullámú sütők), amelyek felmelegítik a gázokat.

Gyakori iskolai felszerelés, például szénpapír, festék, mimeográfiai és másolóanyagok, ragasztó

Hogyan okoznak ezek a vegyi anyagok az egészségügyi problémákat?

A legtöbb ember számára a fenti vegyi anyagok állandó kitettsége nem jelenthet egészségügyi kihívást. Az egyén azonban érintkezésbe kerülhet egy frissen festett szobában, és elkezdheti tapasztalni a szédülést, hányingert, fejfájást stb. Általában azonban mindennapi expozíciót igényel a különböző toxinoktól, amelyek egyszerűen csak kumulatívak és végül elárasztják a szervezet azon képességét, hogy megszüntesse őket.

Ha a méregtelenítő rendszere rendben van, megóvja az alacsony szintű vegyi felhalmozódástól. Érdekes, hogy az elmúlt negyven évben a mai napig használt hatvanezer vegyi anyagot fejlesztettek ki. Más szóval, teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ezek a vegyszerek gyorsabban készülnek, mint a testünk képes megszabadulni tőlük.

A vegyi anyagokról ismert, hogy megsértik a sejt azon részét, amely energiát okoz a sejtmembrán duzzadásával és a kémiai toxinok kiszivárgásának csökkenésével. Ha ez bekövetkezik, fáradtságot, gyengeséget, rossz memóriát, migrénes fejfájást, álmatlanságot, szorongást tapasztalható.

Talán ismerős lehet az érzés egy frissen festett szobába belépve, új szőnyeg, új bútorok. Közben a vegyi anyagok koncentrációja a levegőben igen magas.

Ha kisbabát várunk haza szegény pont ezzel a vegyi-anyag koncentrátummal kezdi a kis életét....ezért tanácsos gyakran szellőztetni vagy ezeket a munkálatokat több hónappal az érkezése előtt elvégezni.

Hogyan lehet javítani a beteg állapotán?

Természetesen először is az irritáló vegy anyagok kiiktatásával kell kezdeni,majd a vérben fellehető toxinok vizsgálatával folyik a kezelés.

A májnak hatalmas szerepe van a méregtelenítésben, munkáját a méreganyagok kivezetésével segítjük....így a beteg állapotában is gyorsan jelentős változás áll be.

Bejelentkezés itt:


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon