Blog

Fogak és az érzelmek


Az érzelmi problémák mint tudjuk befolyásolhatják a szerveket. Az Általános Fogorvosi Akadémia (AGD) szerint az

érzelmi problémák befolyásolhatják a fogak egészségét.

Kétségtelenül kapcsolat van a stressz és a fogászati ​​egészség között.

A stressz befolyásolja az immunrendszert, amely a parodontális megbetegedést okozó baktériumok ellen küzd, ami ismét az ínyfertőzés fokozott fogékonyságát okozza.

Míg a stressz régóta kapcsolatban áll különböző egészségügyi problémákkal, a kutatók most tanulmányozták a stressz hatását a fogászati ​​egészségre a New York-i Állami Egyetemen, Buffalo-ban, az Észak-Karolinai Egyetemen és a Michigan Egyetemen. Több mint 1400, 25-74 év közötti önkéntes vizsgálták, hogy a stressz hogyan befolyásolja a periodontális ínybetegségek kockázatát. Orális fertőzés, gyulladt és vérzõ íny és fogvesztés.

A parodontális megbetegedések legnagyobb kockázata azok voltak, akiket pénzügyi problémák miatt nagyon érintettek érzelmileg. A pénzügyi problémákkal küzdő önkéntesek egészségi állapotát összehasonlították azokkal az önkéntesekkel, akiket más stressz hatás ért: például a gyermekekre, a házastársra, az egyén életére vagy munkájára gyakorolt ​​stressz.

A pénzügyi problémákkal küzdő emberek voltak a legsúlyosabb parodontális megbetegedések.

Egészséges íny:

Az egészséges fogínynek rózsaszínűnek és fixnek kell lennie, éles pontot alkotva, ahol találkoznak a foggal. Ha a fogak és a fogak közötti térben nagy mennyiségű baktérium és élelmiszer-részecskék halmozódnak fel, akkor akkor felrakódások, plakkok keletkeznek.

A plakkok megfelelő tisztítás nélkül megkeményedhet ami irritálja az ínyt.

A baktériumok melléktermékei (vagy toxinjai) miatt az ínyt vörössé és fájdalmassá válik.... fogínygyulladás néven ismert állapot jön létre.

Professzionális tisztításra van szükség az ínygyulladás terjedésének megállításához, különben a fertőzés az ínyből, a szövetekhez és a fogakat támogató csontokig terjed.

Fertőzések hajlamosak fejlődni, ami tályoghoz vezethet - az íny felhalmozódása és az ínyszövet duzzanata jelentkehet.

A fogak ezután lazák lehetnek, és az íny visszahúzódhat, fogvesztés történhet.....ami növeli a távolságot a fogak között

A fogorvosok az ínygyulladást a fogak tisztításával, a plakk és a fogkő eltávolításával kezelik. A parodontális betegség kezelése komolyabb lépéseket tesz szükségessé, például antibiotikumokat és antimikrobiális öblítéseket - a gyökér tisztítását, a fertőzött szövet eltávolítását vagy a fogeltávolítást.

A potenciálisan fájdalmas tünetek és kezelések elkerülése érdekében fontos, hogy korai stádiumban kell kezelni a betegséget.

Az ínybetegség néhány héten belül is kialakulhat. Megakadályozható a fogágybetegségek kialakulása rendszeres fogselyem, fogmosás és fogápolás segítségével.

Az egészséges táplálkozás és az alacsony stresszszint megtartása növeli a szervezet természetes immunreakcióját és ezzel megakadályozza a baktériumok szájban való elterjedését.

A fogak egészségi állapota befolyásolja az egész test egészségét!

Ismeretes, hogy a gyökércsatorna fogai és fogai a fogágybetegséggel egészségügyi veszélyt jelentenek - különösen akkor, ha krónikus fertőzést okoznak a fogak körül.

A fogak és a testben futó meridiánok között szoros kapcsolat van. A fogak állapotából a meridiánok, szervek állapotára is lehet következtetni.

Hogyan tudjuk megóvni fogaink épségét?

- járjunk rendszeresen ( legalább évente) fogorvosi ellenőrzésre

- használjunk elektromos, sonicus fogkefét ( gyönyörűen letakarítja a fogakat)

- használjunk szájöblítőt, fogselymet

- naponta legalább kétszer mossunk fogat

- stresszcsökkentés

Stresszcsökkentéssel a fogak állapotában is változás állhat be. Az érzelmi, pénzügyi stressz megoldása, kezelése egészségünkben is jótékony változásokat indít el.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon