Blog

Hajhullás természetes kezelése


Hajunk az ékességünk, szépsége felvidítja napunkat, önbizalmat ad. Amikor viszont megritkul, hajhullás jelentkezik...elfog minket a kétségbeesés.

Mindenkinél jelentkezik hajhullás hiszen ez természetes folyamat, az elöregedett hajszálak kicserélődnek.

Ha azonban a kihullott hajszálak mennyisége minden fésülködésnél magas vagy csomókban hullik, meg kell nézni a hátteret mi is okozhatja.

Leggyakoribb okok:

- túl sok hajformázás, hajvasalás, vegyi kezelések fodrásznál

- örökletes hajhullás

- fejbőr betegségei (dermtitis, korpásodás, gombásodás)

- Autoimmun betegség (kerek foltos hajhullás)

- Vashiány

- vitamin, ásványi anyagok hiánya

- Pajzsmirigy-problémák

- stressz

- drasztikus fogyás

- antidepresszánsok, szteroid tartalmú gyógyszerek mellékhatásaként

Először is a kiváltó okot kell megkeresni, nagyon sokszor Pajzsmirigy-zavarok állnak a háttérben.

De addig is mit lehet tenni? Hogyan serkentetjük újra a hajszálak temelődését?

Elsődlegesen érdemes egy laborvizsgálatra elmenni, a Pajzsmirigy, Vas, ásványi anyagok szintjét megnézetni.

Nagyon sok hibát lehet felfedezni a táplálkozásban, ásványi anyagok elégtelen bevitelénél. Hibás lehet a vegyi hajfesték, egy új sampon is.

Festésre kemikáliák helyett természetes Hennát javaslok (abból is a jobb minőségűt pl. Logona) , samponokból is lehet most már kapni mindenféle parabénektől mentes, természetes termékeket.

Hajhullás esetén mindenképpen érdemes megkeresni az okokat.

Konzultációra itt lehet jelentkezni:

www.angelakulcsar.com/services

Akik ismernek tudják, hogy a Holisztikus, természetes módszereket szeretem. Ha már megtaláltuk a hajhullás kiváltó okát, természetesen szeretnénk minél hamarabb visszakapni hajkoronánkat, ékességünket.

Kedvenc természetes szerem a Ricinus-olaj.

A ricinusolaj fertőtlenítő, baktériumellenes és gombaellenes tulajdonságokkal bír, vagyis képes kezelni a fejbőr problémáit is, amik hosszú távon hajhulláshoz vezetnének. Rendszeres használatával csökkenthetőek a pikkelysömör tüneteit és a szőrtüszőgyulladások is. A ricinusolaj zsírsavjai táplálják és hidratálják a fejbőrt és a hajat is. Hajmosás után érdemes felkenni, melegen tartani (törölközővel) így jobban kifejti áldásos hatását.

Hidratálóként azért kiváló, mert a ricinusolaj behatol egészen a hajhagymák mélyére és a belső sejteket is feltölti nedvességgel. Rendszeresen használatával javítható a haj megjelenése, jól kezelhető a száraz haj és segít ellensúlyozni a kémiai kezelések káros hatásait is. A ricinusolaj növeli a haj ragyogását és simaságát is.

Könnyen beszerezhető, nagyon jól alkalmazható megritkult szemöldök, szempillák hossszabbítására is. Lábfejen száraz repedező bőr kezelésére is kiváló.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon