Blog

IBS és térdfájdalom....esetleírás


Következő bejegyzésem nagyon érdekes lesz sok mindenki számára.

Betegem krónikus IBS-ben szenvedett és gyakran fájt a jobb térde. Orvosról-orvosra járt, ahol azt a választ kapta, hogy ez teljesen természetes az ő korában (54 éves).

Kikoptak az ízületek, kenegesse krémekkel, az Arthritis nem megállítható folyamat. Ha továbbra is nagy fájdalmai vannak, menjen vissza és majd kap injekciót.

Ezek után felkeresett egy természetgyógyászt is aki tüneteire aloe vera, glükózamin, kondroitin-szulfát és néhány további gyógynövényt javasolt, emelett vastagbél-tisztítást.

Kis ideig jobban érezte magát, majd sajnos a tünetek újra felerősödtek.

Ekkor keresett meg engem.

Én más oldalról közelítettem meg betegségét.

Laboreredményei látszólag normálisnak tűntek, nem volt semmi kiemelkedő, csillagozott érték.

Funkcionális vizsgálattal nézve azonban pár eredmény számomra gyanúsnak tűnt. Összefüggést véltem felfedezni a krónikus IBS betegsége és térdfájdalma között.

Ekkor kezdtünk el vizsgálódni a paraziták irányában, székletmintát vettünk.

Az eredmény meglepő volt, Blastocystis hominis parazitát azonosítottak a vizsgálatok.

Ennek alapján javasoltam egy antimikrobiális készítményt egy specifikus táplálkozási protokollon felül a bélrendszer integritásának visszaállítása céljából.

Mi történt?

A beteg állapotában drámai javulás történt. A beállítottt táplálkozási protokollommal eltűntek az IBS tünetei.

Amíg a bélrendszerre koncentráltunk, egyszercsak azt vettük észre, hogy megoldódtak a térdfájdalmai.

.

Érdekes?

Több betegemnél tapasztaltam, hogy gyaran térdfájdlomra panaszkodnak, de nem az a fő ok, ami miatt megkeresnek. Erről általában csak véletlenül esik szó. Csak az tűnik fel,

rendbejött ez a probléma is. Amint változtatnak az általam előírt táplálkozási protokollon, a fájdalmak is visszatérnek..

Biztosan formabontó leszek, de összefüggést vélek felfedezni a bélrendszer állapota és a térdízületfájdalmai között., hiszen az eredmények is ezt mutatják.

Ha belegondolok, nekem is sokat fájt régebben főleg a bal térdem . Abban az időben látszólag egészségesen étkeztem ( ma már nem így gondolom) ....mióta viszont több éve tudományosan táplálkozom, egyszer sem jelentkezett ez a jellegű probléma.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon