Blog

Mi is az a MTHFR génmutáció?


Mindannyiunknak egyedülálló genetikai kódja van, ebbe a különbségekbe beletartoznak bizonyos hibák vagy mutációk, de ezen nem kell aggódni, hiszen nem vagyunk tökéletesek :)

A közelmúltban az orvostudományban, hatalmas mennyiségű kutatás jött létre az MTHFR génmutáció tekintetében.

Ez a mutáció,összefüggésben áll a méregtelenítő képesség csökkenésével, valamint több mint 60 krónikus egészségi állapottal...többek között

- Hashimoto és a hypothyreosis

- vérrögök

- meddőség

- szív- és érrendszeri betegségek

- Alzheimer-kór

- depresszió

- születési rendellenességek

- rákos megbetegedések

A jó hír az, hogy egy egy feltörekvő tudomány azt mutatja meg, hogy a gének mind be- és kikapcsolhatóak. Ngyon érdekes számomra ez a téma, így felvettem tanulmányaim közé. Szeretnék majd sok érdekességet megosztani veletek-

Az autoimmun betegség kialakulásának kockázata csak 20% a genetikától és 80 %-ban környezeti tényezőktől függ.....tehát attól hogyan élsz, hogyan táőlálkozol.

Ez azt jelenti, hogy a sorsod nem kőbe vésett!

Vannak lépések, amelyeket meg lehet tenni, hogy leküzdhetővé váljon a génmutáció, minimalizálni lehet a hatásait.

"MTHFR tünetek" amikor MTHFR teszt indokolt:

Magas homociszteinszint:

rossz metiláció okozza. A potenciálisan "súlyos" mutációk esetén a homociszteint orvosoddal kell ellenőriztetni

Foláthiány:

A folát (folsav) hiánya az MTHFR-hez köthető, és érdemes megnézni. A gyakori tünetek közé tartozik az extrém fáradtság és a feledékenység.

Vetélés:

Sok szakember javasolja az MTHFR mutációk vizsgálatát, ha egy vagy több vetélés törént.

Régóta fennálló gyomor-bélrendszeri problémák:

mint például az irritábilis bél szindróma.

Autoimmun betegség:

például a fibromylagia, nagyon gyakran MTHFR génmutáció áll a háttérben.

Szorongás vagy depresszió

GLUTATION-KRÉM

A képre kattintva webáruházban megvásárolható. Minden 10.000 Ft feletti vásárlásnál 1000 Ft-os ajándékutalvány a meglepetés klienseim számára

RENDELÉS

Mi az MTHFR?

A metilén-tetrahidrofolát-reduktáz (amely MTHFR néven ismert) egy olyan enzim, amely a szervezetben lévő fontos biokémiai reakciók katalizátoraként működik.

Az egyik fő reakció az, hogy a B9-vitamint (vagy folsavat) hasznosítható formává alakítja, metil-folát néven ismert. A metil-folát kritikus fontosságú a metilációnál.

Minden egyes sejt és szövet a szervezetben tapasztalja a metilációt. A metilezés megóvja a szervezetet a sérült sejtek javításával, a DNS-sejtek működésének optimalizálásával, a toxinok és hormonok feldolgozásával.

A B-vitaminok metabolizálásával és a neurotranszmitterek, például a dopamin, a szerotonin és a noradrenalint felügyeli, amelyek szabályozzák a hangulatot, a viselkedést, az alvást és a teljes mentális egészséget.

Az egyik legfontosabb feladat metilezésnél a homocisztein metioninná való átalakítása.

A metionin valóságos építőerőmű fehérjék, sejtek javítása és regenerálása, méregtelenítés, a gyulladás csökkentése, valamint a májban a zsírok feldolgozásának elősegítése számos más funkció mellett.

A legfontosabb, hogy a metionin a glutationt , a szervezet leghatékonyabb méregtelenítőjét termeli. A kutatások kimutatták, hogy az autoimmunitással és a rákos megbetegedéssel rendelkezők alacsonyabb glutationszintet mutatnak, mint az ilyen körülmények között. A kutatások azt is kimutatták, hogy a glutation egy sokkal hatékonyabb rákellenes szer, mint korábban valaha is gondolták.

Glutation injekció vagy krém formájában az egyik leghatásosabb megoldás, mivel az emésztőrendszert kikerüli.

Mi az MTHFR gén és a genetikai mutáció?

Az MTHFR gén az egyik 20 000 gén közül az emberi szervezetben. Feladata az MTHFR enzim előállítása.

Az MTHFR génben gyakran előfordulnak genetikai mutációk vagy variációk. Biológiai markerekként szolgálnak, amelyek minden 300 nukleotidban egyszer fordulnak elő, és segítenek megtalálni a betegséggel kapcsolatos géneket. Azonban néha nagyobb szerepet játszanak a gén működésének közvetlen befolyásolásában.

Az MTHFR SNP gyakori, a populáció körülbelül 50% -a hordoz legalább egy SNP-t (mutációt)

Minél több mutáció van, annál kevésbé képes az MTHFR enzim hatékonyan elvégezni a munkáját, annál nagyobb a metilezésre való képességed, és annál nagyobb a potenciális hatása az egészségedre.

A megoldás az lehet, ha foláttal, glutationnal támogatjuk munkáját.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon