Blog

Mi is az a MTHFR génmutáció?


Mindannyiunknak egyedülálló genetikai kódja van, ebbe a különbségekbe beletartoznak bizonyos hibák vagy mutációk, de ezen nem kell aggódni, hiszen nem vagyunk tökéletesek :)

A közelmúltban az orvostudományban, hatalmas mennyiségű kutatás jött létre az MTHFR génmutáció tekintetében.

Ez a mutáció,összefüggésben áll a méregtelenítő képesség csökkenésével, valamint több mint 60 krónikus egészségi állapottal...többek között

- Hashimoto és a hypothyreosis

- vérrögök

- meddőség

- szív- és érrendszeri betegségek

- Alzheimer-kór

- depresszió

- születési rendellenességek

- rákos megbetegedések

A jó hír az, hogy egy egy feltörekvő tudomány azt mutatja meg, hogy a gének mind be- és kikapcsolhatóak. Ngyon érdekes számomra ez a téma, így felvettem tanulmányaim közé. Szeretnék majd sok érdekességet megosztani veletek-

Az autoimmun betegség kialakulásának kockázata csak 20% a genetikától és 80 %-ban környezeti tényezőktől függ.....tehát attól hogyan élsz, hogyan táőlálkozol.

Ez azt jelenti, hogy a sorsod nem kőbe vésett!

Vannak lépések, amelyeket meg lehet tenni, hogy leküzdhetővé váljon a génmutáció, minimalizálni lehet a hatásait.

"MTHFR tünetek" amikor MTHFR teszt indokolt:

Magas homociszteinszint:

rossz metiláció okozza. A potenciálisan "súlyos" mutációk esetén a homociszteint orvosoddal kell ellenőriztetni

Foláthiány:

A folát (folsav) hiánya az MTHFR-hez köthető, és érdemes megnézni. A gyakori tünetek közé tartozik az extrém fáradtság és a feledékenység.

Vetélés:

Sok szakember javasolja az MTHFR mutációk vizsgálatát, ha egy vagy több vetélés törént.

Régóta fennálló gyomor-bélrendszeri problémák:

mint például az irritábilis bél szindróma.

Autoimmun betegség:

például a fibromylagia, nagyon gyakran MTHFR génmutáció áll a háttérben.

Szorongás vagy depresszió

GLUTATION-KRÉM

A képre kattintva webáruházban megvásárolható. Minden 10.000 Ft feletti vásárlásnál 1000 Ft-os ajándékutalvány a meglepetés klienseim számára

RENDELÉS

Mi az MTHFR?

A metilén-tetrahidrofolát-reduktáz (amely MTHFR néven ismert) egy olyan enzim, amely a szervezetben lévő fontos biokémiai reakciók katalizátoraként működik.

Az egyik fő reakció az, hogy a B9-vitamint (vagy folsavat) hasznosítható formává alakítja, metil-folát néven ismert. A metil-folát kritikus fontosságú a metilációnál.

Minden egyes sejt és szövet a szervezetben tapasztalja a metilációt. A metilezés megóvja a szervezetet a sérült sejtek javításával, a DNS-sejtek működésének optimalizálásával, a toxinok és hormonok feldolgozásával.

A B-vitaminok metabolizálásával és a neurotranszmitterek, például a dopamin, a szerotonin és a noradrenalint felügyeli, amelyek szabályozzák a hangulatot, a viselkedést, az alvást és a teljes mentális egészséget.

Az egyik legfontosabb feladat metilezésnél a homocisztein metioninná való átalakítása.

A metionin valóságos építőerőmű fehérjék, sejtek javítása és regenerálása, méregtelenítés, a gyulladás csökkentése, valamint a májban a zsírok feldolgozásának elősegítése számos más funkció mellett.

A legfontosabb, hogy a metionin a glutationt , a szervezet leghatékonyabb méregtelenítőjét termeli. A kutatások kimutatták, hogy az autoimmunitással és a rákos megbetegedéssel rendelkezők alacsonyabb glutationszintet mutatnak, mint az ilyen körülmények között. A kutatások azt is kimutatták, hogy a glutation egy sokkal hatékonyabb rákellenes szer, mint korábban valaha is gondolták.

Glutation injekció vagy krém formájában az egyik leghatásosabb megoldás, mivel az emésztőrendszert kikerüli.

Mi az MTHFR gén és a genetikai mutáció?

Az MTHFR gén az egyik 20 000 gén közül az emberi szervezetben. Feladata az MTHFR enzim előállítása.

Az MTHFR génben g