Blog

Gyömbér menstruációs fájdalmakra


A gyömbér az egyik legjobban használható természetes forrás menstruációs görcsökre.

A nők közel 50 %-a szenved dyssmenorrheában, azaz fájdalmas menstruációban.

A menstruációs fájdalmat részben azzal magyarázzák, hogy a prosztaglandin néven ismert hormon termelődése fokozza a méhösszehúzódásokat és görcsös fájdalmat okoz. A közönséges fájdalomcsillapítók, mint az ibuprofen, a prosztaglandin termelés csökkentésével járnak.

A fájdalomcsillapítók szedésétől azonbat óva intenék mindenkit, hiszen a bélfal traktusát tönkreteszik, jelentős mellékhatásuk van és többek között szorongást válthatnak ki. .

Ezzel ellentétben a gyömbérről kimutatták hogy csökkenti a prosztaglandin képződését és enyhíti a fájdalmat....teljesen biztonságos és mellékhatásoktól mentes.

Míg a kurkuma széles körben elismert gyulladáscsökkentő hatása miatt, a gyömbér olyan fűszer, amely drasztikusan csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

Technikailag a növény földi szárát, a gyömbért széles körben használják az ayurvéda számára emésztési előnyei, gyulladáscsökkentő tulajdonságai és energizáló hatásai. Ez kiemelkedő antioxidánsforrás, és kulcsfontosságú fitokemikáliái, köztük gingerolok, paradollák és shogaolok.

A kutatás megerősíti gyógyító előnyeit:

Egy randomizált, kettős-vak vizsgálatban 1000 mg gyömbérpor ugyanolyan hatásos volt, mint két különböző vényköteles gyógyszer a fájdalmas menstruációs görcsök vagy dysmenorrhoea által okozott fájdalom enyhítésében.

Tény, hogy a 4 vizsgálat áttekintése arra a következtetésre jutott, hogy a menstruációs ciklus első 3-4 napjában 1000-2000 mg gyömbérpor nagymértékben csökkenti a fájdalmat és a görcsöt.

A fűszer egyéb előnyei közé tartozik az émelygés bármely okból történő kezelése, a fertőzések elleni küzdelem, az immunrendszer fellendítése, a vércukorszint és a koleszterinszint javítása, valamint a rák megelőzése.

Többször bizonyított egészségügyi előnyökkel és kiváló biztonsági profiljával a gyömbér elengedhetetlen természetes eszköz a fájdalom és a gyulladás enyhítésére dysmenorrhoeában.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon