Blog

Glutation és az autoimmun betegségek kapcsolata


Szervezetünk minden nap keményen dolgozik azon, hogy megbírkózzon a környezeti toxinokkal. élelmiszer-intoleranciával, tápanyaghiányokkal, alváshiánnyal és a krónikus stresszel.

Ahhoz, hogy minimálisra csökkentsük a károkat, antioxidánsokra van szükségünk.

A glutation ebben az egyik legfontosabb segítség.

Azoknak, akiknek autoimmun betegségük és áteresztő bél szindrómájuk van, életbevágóan fontos a glutation támogatása. A glutation védi a sejteket a gyulladások ellen, támogatja az immunitást, támogatja a regenerációt a vér-agy gáton, regenerálja a bélnyálkahártyát.

A glutation egy természetes kelátképző, amely segíti megkötni és kivezetni a szervezetből a nehézfémeket, toxinokat. Azzal, hogy igen erős antioxidáns, a szervezetet is megfiatalítja így az anti-aging öregeketdésgátló hatása is bizonyított.

Amikor a glutation szintje csökken szervezetünkben ez növeli a:

• nehézfémérzékenységet

• kémiai érzékenységet

• gyulladásos betegségeket

• autoimmun betegségeket

• bél átersztő képességét

• toxicitást, mivel a máj méregtelenítéséhez is szükséges

A glutation az első védelmi vonal stressz ellen.

Ahhoz, hogy megértsük miért olyan fontos a glutation, nézzük mi az oxidatív stressz és a szabadgyökök okozta károsodás.

A szabadgyökök potenciálisan káros molekulák a szervezetben, amely a természetes biokémiai folyamatok mellékterméke. A szabadgyökök instabil szerkezetűek, igen nagy reakcióképességű rövid életű molekulák, melyek stabilizálódásához egy másik elektron szükséges. Ezt a szabad kapacitást a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják megtalálni. DNS rongáló tevékenységük miatt sejtméregnek is nevezzük. Az antioxidások sejtjeink megmentőjei, mert feláldozva elektronjaikat megmentik a sejteket e káros folyamattól.

A szabadgyökök túlsúlya okozza az oxidatív stresszt, a sejtek gyulladásos folyamatát.

Az oxidatív stressz az elsődleges oka az öregedésnek, szervezetünk elhasználódásának.

A glutation a szervezetünk fő antioxidánsa, amely harcol a szabadgyökök ellen. Ha elegendő mennyisége a sejtekben, akkor nem ad lehetőséget arra, hogy kapcsolódjon szabagyökökkel.

Az oxidatív stresszt úgy kell elképzelni, mint a rozsdásodást vagy avasodást. Minden, ami ezt az oxidációs folyamatot lassítani tudja az az antioxidáns, tehát ami ezt a "korrodáló" folyamatot gátolja. Mivel az anyagcsere útján természetes módon is létrejönnek szabadgyökök, így szervezetünk is termel antioxidánsokat. Az élő sejtek ATP termelő, azaz energiafelszabadító szervecskéiben (a mitokondriumokban) az energia szolgáltató folyamat során (oxidatív foszforiláció), természetes úton keletkeznek peroxid és szuperoxid szabadgyökök. Ezeket a sejtek saját endogén oxidánsaikkal hatástalanítják. Az antioxidáns folyamatokat a szervezetben többek között az enzimek (glutation-peroxidáz, kataláz, szuperoxid dizmutáz), kéntartamú vegyületek (glutation), koenzimek ( Q10), vitaminok (A, E, C) és ásványi anyagok (mangán, cink, vas, szelén, réz) segítik, végzik el. Az enzimek és koenzimek tulajdonképpen biokémiai katalizátorként segítik a sejteket a szabad oxigén hatástalanításában.

A glutation az alapja a belek és az immunrendszer egészségének.

Amikor a vékonybél különböző okok miatt permeábilissá azaz áteresztővé válik, az emésztetlen molekulák és patogén kórokozók bekerülhetnek a véráramba. Ez okozza a szisztémás azaz az egész szervezetre kiterjedő gyulladást. Növekszik a kockázata az étel-intoleranciának, hisztaminérzékenységnek, gyulladás, fájdalom, agyi degeneráció és autoimmun betegségnek.

Ha nincs elég glutation,a bélfal áteresztővé válik, könnyebben kialakulhatnak bélrendszeri gyulladások. Nemcsak a bélfalban, az agyban is jelentkezhet áteresztő vér-agy gát és szívárgó légutak.

A máj méregtelenítésében az 1. fázisban feltétlenül szükség van glutationra. Ha nem jól működik a máj méregtelenítő szakasza, a szervezet toxinokkal terhelt és májproblémák jelentkeznek. Ezt laboreredményeken elsősorban a GOT, GPT, GGT értékek jelzik. Funkcionális vérkémiai analaizátor képzettséggel rendelkezem, a 20-25 feletti értékek jelző értékűek, amelyre érdemes odafigyelni.

Hogyan fokozhatjuk a glutation mennyiségét?

• Liposzómás, bőrőn keresztül felszívódó krémmel (pl. Glutation krém )

Glutation krém bőrön keresztül felszívódva nagyon jól hasznosul, mivel kikerüli az emésztőrendszert.

Nagyon jól alakmazható fájdalmas területeken is, mert megszünteti a fájdalmat, gyulladást. Fejfájáskor halántékra javaslom kenni, Hashimoto problémánál pajzsmirigy környékére, nyakra, májműködési zavaroknál máj környékére.

Nőgyógygászati zavaroknál alhasra érdemes kenni.

• Glutation injekció

Bár nagyobb az adagja, de nehezen elérhető és drága.

• Porlasztott Glutation

Sűrített levegő glutation ködöt hoz létre, amely inhalálással jut a szervezetbe

• S-acetil glutation

Mivel a glutation emésztőrendszeren keresztül nehezen szívódik fel, ez a formátum

kicsit jobban hasznosul.

Pszt, Black Friday akciót figyeljétek holnap, nézd meg a hírleveled, megsúgom lesz melepetés :)

www.angelakulcsar.com


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon